Hírek

Iskolában az erdő – országos program

2024. április 23-án iskolánkban látogattak az erdei iskolák szakemberei. Az előadások alkalmával nagyon sok hasznos információhoz jutottak tanuóink és sok-sok érdekességet is hallhattak. Az Iskolában az Erdő Program koordinátora az Országos Erdészeti Egyesület, mely az általa minősített több mint 30 Erdészeti Erdei Iskolák bevonásával valósítja meg a foglalkozásokat.

Az „Iskolában az Erdő Program” célja a környezeti nevelés segítése a köznevelésben. A programban részt vevő intézményekbe az Országos Erdészeti Egyesület által minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, ahol egy tanítási napon, három külön csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében, illetve ellátják az iskolát a témakörhöz kapcsolódó játékokkal, eszközökkel, segédanyagokkal. Míg az erdőpedagógusok által tartott foglalkozások felhívják a gyermekek figyelmét a természettel való törődés fontosságára, addig az iskolákban maradó eszközök segítségével a program megteremti a lehetőséget a témakörben való mélyebb ismeretszerzésre is.

Az erdők megőrzése a fenntarthatóság és a klímaváltozás szempontjából is stratégiai kérdés, ezért gondoskodni kell erdeink fennmaradásáról és gyarapításáról. Gyermekeinkben a természet és a szülőföld szeretetének csíráját ápolni, gondozni szükséges. A fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme az a felelősség, amit a magyar erdészek éreznek az ifjúság környezeti neveléséért.

Köszönjük szépen az erdőpedagógusok munkáját.

Iskolában az erdő 2024

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.